Nyheter

Det är en 2 dagars show, där våran Special klubb SMHK firar sitt 25års jubileum🌟

Marie Jury, smådjursveterinär och allmänkirurg på husdjur, berättar om vad du som hundägare kan göra för att slippa gå till veterinären. Inför sommaren finns mycket som du kan förbereda dig på för att själv kunna ta hand om getingstick, överhettning och fukteksem utan att behöva uppsöka veterinär i onödan.
Efter föreläsningen finns det tid att...

MEDLEMSENKÄT!

21.05.2024

MEDLEMSENKÄT
Under morgonen har det gått ut ett email med länk till en enkät till alla medlemmar per 30/4. Syftet med enkäten är att få in medlemmars synpunkter kring vilka aktiviteter man vill att SCBK arrangerar, vad man tycker om klubbens arbete m.m. Enkäten är anonym.
Är du medlem och inte fått enkäten, emaila medlem@continentalbulldog.se
Tack på...

Intresset för inkorsning har ökat och alltfler klubbar ansöker till SKKs avelskommitté om att få genomföra korsningsprojekt för att komma tillrätta med olika hälsoproblem och öka den genetiska variationen i rasen.
Under kvällens webbinarium berättar SKKs genetiskt sakkunniga Sofia Malm Persson hur ett korsningsprojekt kan läggas upp och vad som är...

Varmt välkommen till en föreläsning som kommer att ge dig nya insikter och inspiration på temat berikning. Under föreläsningen kommer vi att utforska olika aspekter av berikning, från grundläggande principer till praktisk tillämpning. Ni kommer få konkreta tips som är speciellt anpassade för just SMHKs hundraser.

Ge valpen en bra start
Fysisk aktivitet och motion är viktigt för att få friska växande hundar! Men en spridd rädsla om att valpar är ömtåliga och måste skyddas under tillväxten har gjort att myter som den så kallade "aktivitetstrappan" har spridits. Föreläsningen kommer ta upp vilken forskning som finns på motion av unga hundar och vad den visat....

AK tipsar!

01.04.2024

Det här webbinariet med Katja Nilsson, forskare vid Institutionen för husdjursgenetik SLU, kommer att handla om vad vi vet om den genetiska bakgrunden till rädsla, hur ärftligt det är och hur vi kan hantera rädsla i praktiskt avelsarbete – exempel kommer tas från både hund och andra djurslag.