Information till dig som medlem!

29.12.2023
Hej,

Det har gått ut mail till samtliga medlemmar med information från ordförande om året som gått, se nedan:

Ordförandes rader

Hej!

Så nu närmar vi oss årets slut 2023 och jag har haft förtroendet att leda Rasklubben under detta år ihop med övriga förtroendeinvalda i styrelsen. Det har varit ett otroligt intensivt arbete med klubben, men jag fått med mig mycket skratt och jag kan villigt erkänna att jag har även dragit på mig några gråa hårstrån. Arbetet till mesta dels, som kanske inte alltid syns utåt till er medlemmar, är att jobba fram rasen här i Sverige. Ett stort arbete som jag fick jobba vidare på från föregående ordförande var att fastställa Raskompendiet. Där fick jag ta hjälp ifrån tyska rasklubbens ordförande och med hennes hjälp jobbade jag tillsammans ihop med Vice ordförande Anna Wågberg. Vi slet med text och bilder ihop med presentatören Patrik Cederlöf som var FCI Domare inför den stora Domarkonferensen som vår moderklubb SMHK (Svenska Molosser- och Herdehundsklubben) arrangerande, det finns en flik om det på hemsidan.

Jag vill belysa vår flitiga Aktivitetskommitté där det har jobbats flitigt med att arrangera diverse aktiviteter riktat till er medlemmarna ihop med rasen (Sveriges snabbaste Conti, promenader, Instagram-tävlingar) och att de arrangerade den mycket uppskattade och välbesökta rasmonter vid Stockholms hundmässa i år - det här var jättestort och helt fantastiskt!

Vi har många som är intresserade utav avel på rasen. Här har vi Avelskommittén som aktivt har jobbat vidare på material från föregående år med att fastställa RAS (Rasspecifika avelsstrategier), som är ett "levande" dokument för avel inom Continental Bulldog som har mailats ut till er medlemmar, där vi alla kommit överens om hur vi Sverige önskar bedriva aveln. En hälsoenkät har också genomförts där ni har haft möjlighet och tycka till om er contisars hälsa, samt erbjudit er med inbjudan att genomföra mentalbeskrivning BPH via SMHK.

Vi har en Sponsor kommitté som är ambitiös och jobbade snabbt fram profilprodukter med klubbens logga och det hoppas jag att ni shoppat och använder med stolthet!

Inför år 2024 ska vi genomföra vår första rasspecial och det kommer bli festligt. Datum, plats och domare är klara - mer om det finner ni på hemsidan under fliken Utställning och Rasspecial 2024. Vår Utställningskommitté kommer börja det arbetet nu i början av 2024.

Kommunikationskommittén har varit drivande med att hålla våra sociala medier uppdaterade.

Slutligen vill jag välkomna er till årsmötet som kommer hållas lördagen den 9 mars vid Vätterleden Hotell (Jönköping). Notera datumet i era almanackor, kallelsen kommer inom kort med mer information.

Jag önskar er alla Ett Gott Slut & Ett Gott Nytt År!

Hälsningar Ordförande Petra Lundberg med styrelse.