Therese Dahlgren: Pink Sky Cherry Cherry Lady

CONTINENTAL BULLDOG RASSTANDARD I KORTHET

HUNDEN DU SER IDAG

Continental Bulldog är en medel till stor hund som väger 20 till 30 kilo och står 40 till 46 cm hög. Den är nästan kvadratisk i form med en atletisk byggnad i en kompakt kropp. Den har en välvd nacke som är kort men inte så kort att det ser ut att huvudet ligger på axlarna, med några möjliga hudveck runt halsområdet. Den har en rak eller svagt krökt svans som aldrig är dockad och en kort men stark topp som ska vara mestadels rak. Magen är något trång och starka ben med raka framben, breda axlar, muskulösa ryggben och kompakta och välvda tassar. Det kan ha en enkel eller dubbel päls och är kort, slät och nära och olika färger inklusive brindle, några vita märken, en möjlig svart mask. Huden är elastisk och medan det kan finnas några rynkor eller veck runt halsen och ansiktet borde det inte vara något på benen eller kroppen.

Denna ras har ett stort huvud men inte lika stort som den engelska bulldoggen. Det kan ha rynkor men inte så djupt som andra bulldoggar, och dess breda nosparti är längre än de flesta som tillåter bättre andning. Det har inte heller någon uttalad underbett. Den har en bred näsa med vida öppna näsborrar och näsan är svart i färg. Den har tätt passande nedre hud runt munnen och överkäkens läppar hänger över underkäken. Ögonen är runda och ligger vid varandra, men bör inte vara utbuktande eller sjunkna in. De är en mörkbrun färg. Öronen är små och tunna och höga och kan vikas eller rosas.

TEMPERAMENT

Conti är en självsäker, vänlig, energisk och uppmärksam hund. Det är också mångsidigt och varsamt så det kommer att göra en bra vakthund som kommer att skälla för att låta dig veta om något som någon bryter in. Dess skällande är annars mer sällsynt för tillfällig, och förvisso inte frekvent. Om uppfödd och uppfostrad korrekt bör denna ras aldrig vara alltför blyg eller aggressiv. Individer som uppvisar aggressivt beteende ska ej avlas på. Det kan vara en ganska charmig hund och den är känd för att vara extra kärleksfull med sin familj. En Conti ska vara lojal och hängiven mot dem.

Contin har en lekfull sida som är söt och mild. Det är dess jämnhet och andra egenskaper gör den till en fantastisk familjehund. Det är verkligen en pålitlig ras, men det är viktigt att du vet att du är ledare och att du är fast och trygg med den. Contin är vänlig och social som den brukar men är först försiktigt med främlingar tills de lärt känna dem, och det kan ta tid och då kan den bli tyst, seriös och fokuserad. Det är inte en särskilt krävande hund, men det tycker inte om att vara kvar ensam under långa perioder och behöver uppmärksamhet från dig. Den bör ingå i familjeaktiviteter och känna sig som en del av familjen.

Asgards Pride2

Foto tillhör: Asgards Pride

SCBK-Logo-start

"En samlingsplats för alla svenska contis"