Continental bulldog Provisoriskt internationellt erkänd av FCI

Tidigt igårkväll den 31 mars nådde de fantastiska nyheterna SCBK från CBCS (Continental Bulldog Club Schweiz) om att FCI har tillsvidare erkänt continental bulldogen internationellt! Detta är helt klart en triumf och något vi alla kan jubla högt över. 

När en ny ras godkänns via FCI blir den granskad noggrannt under dess utveckling under 10 år vilket är en standardprocedur. I praktiken kommer det innebära krav bland annat från FCI att man samlar uppgifter från länder där fler än 100 continental bulldogs finns registrerade för granskning och för att man ska kunna göra framtida statistiker. Om allt fortsätter att ge goda resultat för continental bulldogen kommer det bli ett definitivt erkännande av rasen hos FCI. Fram tills dess betyder det att man till exempel inte kan erhålla CACIB (internationellt utställningscertifikat) via hundutställningar. 

Detta är en stor seger för alla oss contientusiaster, till de drivna och outröttliga contiuppfödare, Svenska Continentalbulldogklubben och contiklubbarna i övriga länder och sist men inte minst – Imelda Anghern, grundaren av denna underbara ras som vi är evigt tacksamma för. 

Vi förstår om det finns många frågor och funderingar över denna glädjande nyhet. Mer info kommer när vi kan ge mer besked. Tills dess njuter vi över detta roliga besked och ser fram emot framtiden för våra continental bulldogs. 


Med vänliga hälsningar, 
SCBK

Pressmeddelande från SKG

About the author: