Första Conti rasklubben CBCS i Schweiz startar samarbete med SCBK

Med glädje kan vi meddela att CBCS är nu i kontakt och påbörjat samarbete med Continental Bulldog rasklubben i Schweiz (Continental Bulldog Club Switzerland). Det är CBCS som tillsammans med Imelda Angehrn, Pickwick Kennel, som tog fram rasen under påbud utav den Schweiziska Kennel Klubben (SKG = Schweizerische Kynologische Gesellschaft) och deras form utav Jordbruksverk.

Den Schweiziska rasklubben startades 2004 och fick rasen erkänd utav den nationella kennelklubben SKG som är under FCI redan 2005. Den Schweiziska klubbens långa erfarenhet bakom att hjälpa andra rasklubbar att få rasen erkänd under FCI är lång. Rasen är nu godkänd i totalt 6 länder under deras FCI klubbar.

Vårt mål här i Sverige är att skapa ett bra och hälsosamt avelsprogram som kan stötta alla de kennlar som kommer att ha Contis i Sverige och då är detta samarbete en guldgruva som vi är otroligt tacksamma att få vara en del utav. Den Svenska Rasklubben planerar att skicka styrelsemedlemmar till Schweiz under sommaren 2019 för att besöka våra samarbetspartners. Mer om detta kommer att delges senare.

Stort tack till Ordförande Thomas Tschanz för ditt varmva välkomnande och redan så här tidigt ovärderliga hjälp. Vi ser med spänning fram emot framtida projekt där vi tillsammans främja vår underbara ras.

Continental Bulldog Club Schweiz Hemsida: www.cbcs.ch

Schweizerische Kynologische GesellschaftHemsida (SKG): www.skg.ch

About the author: